В Лион стотици хиляди хора се събират за Фестивала на Светлините.

...
В Лион стотици хиляди хора се събират за Фестивала на Светлините.
Коментари Харесай

Фестивалът на светлините в Лион се провежда при засилени мерки за сигурност

В Лион стотици хиляди хора се събират за Фестивала на Светлините. Произведенията на изкуството са разпръснати в голям брой квартали. Зоната със светлинни съоръжения в центъра на френския град бе превърната в пешеходна.

Докато гостите се любуват на арт творбите обаче национални и европейски представители предизвестяват за голям риск от терористични офанзиви по време на празничния сезон. 

Властите във Франция повишиха равнището на терористична опасност в страната до най-високо през октомври. От своя страна, градската администрация на Лион увеличи броя на полицейските чиновници, орханяващи фестивала. 

 
Това е събитие, което се случва в подтекста на сигурността. Малко необичайно е, че е с високо равнище на терористична опасност. Както знаете, ние се тревожим от набези и това явно ни подтиква да бъдем допустимо най-бдителни.
Джулиет Тринат, заместник-префект по сигурността 

Полицаите получиха и поддръжката на военни, сапьори и профилирани кучета. Местние управляващи показаха, че събитието към този момент е било обект на засилени ограничения за сигурност и в предишното след терористичните офанзиви в Париж през 2015 г. 

 
Фестивалът на светлините е единственото събитие, което систематично има действен проект за изключителни обстановки.
Грегори Дусе, кмет на Лион

Властите в Лион се притесняват и от митинги на крайнодесни деятели. В началото на предишния месец стотици хора се събраха на шествие против миграцията в центъра на града. В отговор на това проведените митинги на този тип групи по време на фестивала бяха неразрешени. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР